lördag, april 23, 2005

Emma rapporterar från fronten

Ett litet svar på detta resonemang:

http://lisafalk.blogspot.com/2005/04/antifeministernas-mardrm.html


Idag den 22 april hittade jag således ”den gröna socialliberala feministen” Lisa Falks lilla rosa kyffe på nätet där hon ondgör sig över de ”patetiska” grabbarna på Antifeministiska Samfundets hemsida. Vad ska man göra, skratta eller gråta? Jag tror jag ler brett. :-)

Lisa beklagar sig över att killgänget i AFS skapat sig en styrelse som enbart består av män. Förmodligen tror hon att patriarkatet är på härtåg igen. Varför tänkte de inte på att ta in några kvinnor? Men varför har F! inga män med sig på de ledande posterna? Problemet är dock när det gäller AFS att det är en liten förening med ett 50-tal betalande medlemmar, men de har desto fler stödmedlemmar och ett aktivt flödande debattforum där jag, som ”social man” med kvinnokön, debatterar emellanåt.

Hmm, hmm, hmm säger jag bara. Tror Lisa verkligen att dessa män och alla övriga ”rädda” personligheter träffas i cyberrymden för att stödja varandra i denna svåra anti-patriarkala tid mot väpnade angrepp från feministmaffian? Nej, så är det inte. AFS karakteriseras främst av den livliga debatten som förs på forumet och här är det tangentbordets magiska tecken och argumenten som fungerar som förvarsattiraljer. Jag kan instämma i att en del av inläggen på forumet har samma låga kvalitet som din blogg-text, men så fungerar de flesta forum. Besök socialism.nu eller kommunity.nu så får du ytterligare goda exempel på debatter som urartar. Läs gärna de längre texter som lagts in på AFS:s hemsida om du vill ta reda på VILKA argument mot tokfeminismen som samfundet tar användning av, de flesta tankar borde egentligen tilltala en ”liberal” som du!? Det är feminismens kollektiva och skuldbeläggande resonemang de ger sig på och inget annat. Är det fel att gå i opposition? Eller ska vi exempelvis ha ett parlament där alla ropar JA mest hela tiden?

Som sagt Lisa, killarna är nog inte rädda för den feministiska armén, de är här för att utöva sin yttrande-, debatt- och åsiktsfrihet, som vi och även du har rätt till enligt RF 2 kap. Det blir inte något krig, chansen är större att det blir en livlig och delvis gynnande debatt. Glöm inte heller att pennan och tanken är effektivare motmedel än vapen!

Vilka privilegier är det du pratar om Lisa? Vet du för det första vad ett privilegium är? Det betvivlar jag, öppna historieboken och läs på. Begreppet har sin uppbörd i det faktum att adeln och prästerna hade i praxis lagligen befästa förmåner som de ofrälse saknade, d v s skattefrihet och rätt till förlänande av jord. Privilegierna gavs från kungen (dåtidens lagstiftare) till de grupper som enligt honom förtjänade det. Vilka privilegier har då männen? Är de sanktionerade i lag? Svar: NEJ! Vi är lika inför lagen och ska så förbli. Jag tycker att Lisa, som kallar sig feminist, ska läsa böcker skrivna av de förgrundsgestalter inom feminismen som kritiserar den liberala staten eftersom den är liberal, vars medlemmar är manliga prototyper (egentligen en abstrakt tankefigur som kan fyllas med eget innehåll). Jag kan rekommendera Anna Jónasdottir och Heidi Hartmann, som båda tror på en allomfattande manlig sammansvärjning. Trevliga kvinniskor!

Och hur vill du Lisa att det ska gå till när dessa manliga privilegier ska dras in? Du varnar dem och säger att de ska vara rädda samtidigt som du anklagar dem för att de ÄR rädda. Jag får inte ihop säcken! Det låter som du vill ha en konflikt mellan könen, i så fall önskar jag dig och dina röda marxistsystrar lycka till. Hoppas att du noterade vad jag skrev i föregående mening, röda systrar. Med ditt resonemang misstänker jag starkt att du står vid vägskälet mellan individualistisk konsensus och kollektivistisk antagonism. Var god välj! Är du liberal eller kollektivist?

Jag har i tio års tid öppet deklarerat att jag är socialliberal men nu har jag börjat tvivla. Är tydligen mer libertarian än så! Var står jag? Jo vid den front som tröttnat på den nya överideologin, den röda feminism som talar om patriarkatet och likställer den med Marx klassamhälle. En ny grupp av utsugare och utsugna. Det värsta är egentligen inte dessa tankar i sig själva, utan det faktum att de koloniserar den politiska debatten i stort och köps av personer, som i övriga fall inte känner igen sig i Marx system! Jag har tröttnat på det patriarkala smörja-snacket och just därför betecknar jag mig afeminist, innebär att jag aldrig kommer att beteckna mig som feminist. Att tänka fritt är bättre än att tänka politiskt korrekt! Och tänk på: att det som är korrekt idag är det inte imorgon. Då är det bättre att stå utanför med upprätthållen integritet!

Lisa, ett tips: Lämna Centern och gå med i F!

Emma R

3 Comments:

Blogger Pernilla Karlsson said...

Läs mer om antifeministerna på min blogg: pernillakarlsson.blogspot.com.
Det är mina två första inlägg på hela bloggen som handlar om dom!
Nu tror jag nog att jag måste skriva en till :-)

11:09 fm  
Anonymous Anonym said...

Pernillas blogg ska man bara läsa om man är redo för ännu mer gnällfeminism. Tag er i akt ni människor med jämlikhet i hjärtat!

10:16 em  
Anonymous Anonym said...

Var tog Lisa vägen?? Skulle vara kul att höra vad hon har att säga om detta.

Liberal marxist/feminist? ja, hon har nog snurrat till det rejält den där Lisa

12:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home